Over Andrea

tekenlessen tekentherapie kinderen vinkeveen
Andrea Verlaan

Missie en Visie

 

Ik voel het als mijn missie om kinderen te helpen, door wat ik zelf als kind heb ervaren en wat ik ook nu om mij heen zie gebeuren. Mijn passie voor tekenen en psychologie heb ik gecombineerd in het prachtige vak TekenTherapie!
Tekenen is voor Kids de puurste vorm van uiten, ze communiceren van nature al via tekeningen.
In de TekenTherapie begeleid ik professioneel en openhartig alle Kids die mijn hulp kunnen gebruiken in hun proces met de dingen die ze als lastig ervaren in het dagelijks leven, dit doe ik op school of in 1 op 1 therapie thuis of op locatie.

Het zou geweldig zijn als ik zoveel mogelijk Kids kan begeleiden op hun pad richting hun volwassenheid, waar ze vol zelfvertrouwen en met hun eigen tools (waar ze op terug kunnen vallen in bepalende situaties), de toekomst tegemoet kunnen treden.
Ook ben ik bezig om op scholen een ondersteunend platform op te zetten, zodat Kids en leraren minder druk voelen en school weer als een leuke leeromgeving ervaren kan worden, vol gezonde nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht.

 

 

Achtergrond en ervaring

 

Ik teken al vanaf het moment dat ik een potlood vast kon houden.
Tot een jaar of 16 deed ik dat bijna elke dag, toen een periode bijna niet, waarschijnlijk door de vele veranderingen in mijn leven en natuurlijk de puber-tijd & nu mijn leven weer in wat rustiger vaarwater is gekomen teken ik weer heel veel.
Vanaf heel jong wilde ik, of Disney tekenaar, of psycholoog worden.
Uiteindelijk ben ik, grappig genoeg, haarkunstenaar (kapster) geworden, waar je ook een soort maatschappelijk werk doet door je klanten een luisterend oor te bieden.
Na een aantal omwentelingen qua werk, eigen kapperszaak, thuiszorg en veel vrijwilligerswerk met eenzame ouderen, heb ik nu mijn beste kwaliteiten (creativiteit en hulpvaardigheid) verenigt in, voor mij, 1 van de mooiste therapievormen die er zijn..

Ik heb zelf mogen ervaren wat TekenTherapie voor je kan be-tekenen in een heftige periode, die voor mij als moeder met 2 kindjes vooral uit overleven bestond.
De Therapeut die mij toen enorm heeft geholpen, Marijke Kroon, ben ik nog steeds heel erg dankbaar voor alles wat ze voor ons heeft be-tekend!
Zij opperde toen dat dit vak ook iets voor mij zou zijn om uit te oefenen.
Ze had gelijk!!
Ik ben gelijk de HBO opleiding begonnen en heb daar cum laude mijn diploma voor gehaald!

 

 

Andrea Verlaan tekentherapie Ronde Venen

Ervarings deskundige:

Ik ben ervaringsdeskundig op het gebied van;

Omgaan met een ernstig ziek kind en de impact die dat heeft op het hele gezin en omgeving.

Pesten; mijn kind werd heel erg gepest, ik ben zelf vroeger gepest en zag toen al de achtergronden waardoor een pester kan gaan pesten en het slachtoffer gepest wordt.
Ook de omstanders die misschien wel iets willen doen maar niet durven of om een of andere reden niet kunnen helpen.

Huiselijk geweld en gaslighting (manipulatievorm) en wat de impact is op een gezin en omgeving.

Kan ik ook iets voor jou be-tekenen?..

Schrijf je dan in of kom gezellig even langs!..